Concertagenda

poster_chopin_tnZaterdag 3 oktober 2009
Eugenio Catone, piano
Chopin-lezing en pianorecital

 

 

In 2010 is het tweehonderd jaar geleden dat componist Frederic Chopin werd geboren. Dat wordt gevierd met een Chopin jaar. Als prelude daar op, speelt de Italiaanse pianist Eugenio Catone een programma met louter Chopin werken. Daarnaast zal Geert Christenhusz (docent ArtEZ conservatorium) een uiterst boeiende inleiding verzorgen over het leven en werk van Frederic Chopin.

Lees meer...
 

Sons_of_Korah_Zwolle_tnVrijdag 16 oktober 2009
Sons of Korah (Europese primeur!)
a musical journey into the psalms

• UITVERKOCHT • UITVERKOCHT •


16 oktober laten Sons of Korah uit Australië u (voor het eerst in Europa) kennismaken met hun bijzondere benadering van de aloude Psalmen tijdens een Europese tour dit najaar. Het is de eerste keer dat zij Nederland aandoen maar ze zijn al wel diverse keren op de Nederlandse televisie te zien geweest en hebben inmiddels een groot publiek.

Lees meer...
 

deutsches_requiem_tnZaterdag 7 november 2009
Brahms, piano
Ein Deutsches Requiem
Veel componisten hebben door het schrijven van een Requiem uitdrukking willen geven aan dit herdenken en aan het uitzicht op het nieuwe leven. Fonteinconcerten wil een Zwolse traditie opbouwen door de jaarlijkse uitvoering van één van deze bijzondere werken. Na het requiem van Mozart en van Fauré in eerdere jaren, wordt dit jaar Ein Deutsches Requiem van Johann Brahms uitgevoerd, door Kleinkoor Canto o.l.v. Jaap Neuteboom, met Caroline Stam – sopraan en Hans Christian Hinz – bariton.

Lees meer...
 


Advertentie
© 2009 www.fonteinconcerten.nl