affiche_080202_tn.jpg
Zaterdag 2 februari 2008

Rosanne van Sandwijk (mezzo sopraan) - 
Jules Luisman (piano)
programma: Das Lied Europas

Muziek van o.a. Mozart, Roger Quilter, Richard Strauss en Jean Sibelius.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.


Rosanne van Sandwijk

Rosanne van Sandwijk (1983), mezzo-sopraan, studeert in de tweede fase bij Roberta Alexander aan het conservatorium van Rotterdam en zal in juni van dit jaar afstuderen.
In het seizoen 2008-2009 zal Rosanne deel uitmaken van het ensemble van de Opera Studio Nederland.
Ze nam deel aan verschillende masterclasses, waaronder die van Jard van Nes, David Wilson Johnson en Michael Chance.
Rosanne verleent regelmatig haar medewerking aan cantateconcerten, soleerde in het Weihnachts Oratorium van J.S. Bach en in Haydn’s Sieben Letzte Worte, met het Orkest van het Oosten onder leiding van Etienne Siebens.
Daarnaast was zij te horen in Purcell’s Dido and Aeneas (Dido) en in A Hand of Bridge (Geraldine) van Samuel Barber in het Kamer Opera Festival. In maart zong zij de rollen van engel en serafijn in Menselssohn’s Elijah in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.
Afgelopen december was zij te horen in een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, met onder andere Robert Schumann’s  Frauenliebe und Leben.


In 2006 behaalde Jules Luisman (1985) zijn diploma aan het conservatorium te Zwolle. Daarna heeft hij zijn studie voortgezet aan de Messiaen Academie (2e fase) bij Frank van de Laar. Tijdens deze voortgezette opleiding richt Jules zich met name op zijn solospel en het liedbegeleiden. Naast de klassieke muziek verdiept Jules zich ook in het jazz en popgenre. Zijn docent op dit gebied is jazzpianist Tilmar Junius. 

De afgelopen jaren nam Jules deel aan diverse masterclasses  (gegeven door onder meer Igor Roma, Mûza Rubackyté, Ronald Brautigam) en aan diverse concoursen, waaronder het YPF Nationaal Pianoconcours 2004 en de Nordic Lied Competition 2007 in Finland .
Jules werkt veel met zangers samen en vormt dan ook vaste liedduo’s met mezzo-sopraan Rosanne van Sandwijk en tenor Reza Ranjazmay.
Ook is Jules actief binnen de kamermuziek met Trio Zift, mede bestaande uit Ciska van der Weij (klarinet) en Marit Berends (cello).

affiche_080202.jpg
 
Advertentie
© 2007 www.fonteinconcerten.nl