Klassieke concerten Zwolle Meander Vocaal
Vr/Za 18 en 19 april 2008

Meander Vocaal / Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel

Programma: Engelse en Franse componisten.


JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.


Het Meander College kent twee schoolkoren met leerlingen uit het examenvak Muziek. In Meander Vocaal-A zingen de muziekleerlingen uit de 4e klas, en in Meander Vocaal-B zingen de leerlingen uit klas 5 en 6. Dit laatste koor verzorgt samen met Jeugdsymfonieorkest “de Vuurvogel” jaarlijks een concertprogramma. Dit keer voor het eerst in de Fonteinkerk in Stadshagen.

Op het programma staan deze keer overwegend werken van Engelse en Franse componisten. Zo zal Edward Elgar te horen zijn met zijn “Celloconcert” (solist: Esther de Boer), het “Ave Verum” voor koor en orkest en “Nimrod” uit zijn Enigma Variaties. Van Franse bodem is onder andere het overbekende “Cantique de Jean Raçine” van Gabriël Fauré voor koor en orkest geprogrammeerd.

Meander Vocaal staat onder leiding van Martien Hovestad en de Vuurvogel onder leiding van Albert Dam; beiden verantwoordelijk voor het vak Muziek op het Meander College. In navolging op het succes van het vak Muziek op deze school, is twee jaar geleden op het Meander gestart met de “Muziek+Klas”: een muziekklas in de onderbouw op hoog niveau.

affiche_080418.jpg
 
Advertentie
© 2007 www.fonteinconcerten.nl